Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Vaassen. Een cultuurhistorische wandeling

 9,95

Simons, V.

Uitgave in samenwerking met: Gemeente Epe

Extra informatie

Afmetingen 13 × 21 cm
Afwerking

softcover met flappen

Pagina's

72

Verschenen

2013

Artikelnummer: 978-94-6148-021-7 Categorieën: , Tags: , Product ID: 1081

Beschrijving

Het afwisselende landschap van de oostelijke Veluwe is een afspiegeling van de dynamische ontwikkelingen die dit gebied heeft doorgemaakt. Deze wandeling laat u kennismaken met dit rijke verleden en laat u de sfeer van lang vervlogen tijden beleven.

Centrum van watermolennijverheid, landgoed Canneburgh en Celtic fields

De erfgoedroute begint in het dorp Vaassen. Ooit was dit het centrum van de bloeiende watermolennijverheid, die in deze omgeving vanaf de dertiende eeuw plaatsvond. Dit is nog goed te zien aan het imposante kasteel en landgoed Canneburgh, van waaruit alle belangrijke beslissingen over dit gebied werden genomen. Om Vaassen heen ligt een complex en uniek bekenstelsel met bijbehorende molenplaatsen. De route neemt u vervolgens mee door uitgestrekte bossen en heidevelden. Onderweg komt u sporen tegen van de prehistorische bewoners die hier vanaf de steentijd aanwezig waren. U wandelt langs grote en kleine grafheuvels, eeuwenoude karrensporen en omwalde akkers uit de ijzertijd, de zogenaamde Celtic fields. Daarnaast ontdekt u op deze route de binding die het gebied heeft met de oranjes en wandelt u door de prachtige karakteristieke boerenclave Niersen.

Vaassen. Een cultuurhistorische wandeling met geschiedenis en natuur

Deze rijk geïllustreerde cultuurhistorische wandeling door Vaassen is een ware tocht door de geschiedenis en laat u kennismaken met het fraaie natuurschoon en de aanwezige cultuurhistorie in dit prachtige gebied.