Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Erfbeplanting rond Doetinchem. De inrichting van historische boerenerven

 19,95

Werkgroep Erfbeplanting Doetinchem

Uitgave in samenwerking met: Werkgroep Erfbeplanting Doetinchem

Extra informatie

Afmetingen 21 × 21 cm
Afwerking

softcover met flappen

Pagina's

132

Verschenen

2014

Beschrijving

Karakteristieke beelden voor het boerenerf in de Achterhoek gaan steeds meer verloren

Een meidoornhaag als afrastering, de ramen van het kippenhok altijd op het oosten en hoogstamfruitbomen in de bongerd gezien vanuit het keukenraam. Deze beelden zijn karakteristiek voor het boerenerf, zoals dat tot in de jaren vijftig van de vorige eeuw gebruikelijk was in de Achterhoek. De kennis over deze vaak streekgebonden karakteristieken wordt steeds schaarser. Nieuwe erfbewoners, de moderne tijd en vernieuwing dragen er aan bij dat het klassieke beeld van een streekeigen boerenerf steeds meer verloren gaat.

Uitgebreide, historische schets van de boerenerven, een ideaal startpunt voor eigen onderzoek en herstel van uw erf

In Erfbeplanting rond Doetinchem. De inrichting van historische boerenerven is een deel van deze geschiedenis onderzocht en in kaart gebracht. Een uitgebreide, historische schets van de boerenerven wordt getoond, waarbij nostalgie, de schoonheid van het oude boerenlandschap en de functionaliteit daarvan centraal staan.
Het boek vormt daarnaast, dankzij de vele tips en handreikingen, een ideaal startpunt voor eigen onderzoek en herstel van uw erf. Zowel uiterst informatief als praktisch wordt een eerbetoon gegeven aan het streekeigen erf. Erfbeplanting rond Doetinchem is het verslag van een uitzonderlijk project, waarbij met concrete voorbeelden en verhelderende illustraties een overzicht gegeven wordt van de geschiedenis van de erfbeplanting in het Achterhoekse landschap.