Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Erfgoed in Zeeland. Havensteden en vissersplaatsen

 12,95

Jan Vredenberg

Zeeland is vanouds een groep eilanden waar de zee steden en dorpen kon maken en breken. Havens verzandden en stormvloeden richtten veel schade aan. Een aantal plaatsen kwam door handel, scheepvaart en visserij tot grote bloei, waaronder Middelburg, Vlissingen en Zierikzee.

Extra informatie

Afmetingen 17 × 22,5 cm
Afwerking

softcover met flappen

Pagina's

64

Verschenen

2022

Artikelnummer: 978-94-6148-110-8 Categorieën: , , , , Product ID: 1254

Beschrijving

In het zuidwesten van Nederland, in de delta van de grote rivieren, ligt Zeeland. Deze provincie is met haar polders en bedijkingen grotendeels aan de zee ontworsteld. Het aanzien van Zeeuwse eilanden en het aan België grenzende Zeeuws-Vlaanderen is dan ook sterk door het water bepaald. Vissersplaatsen en handelssteden getuigen van de sterke band die de Zeeuwen altijd met de zee hebben gehad.

Zeeland is vanouds een groep eilanden waar de zee steden en dorpen kon maken en breken. De provincie kent dan ook veel plaatsen die ooit stadsrechten kregen, maar nooit een stedelijke ontwikkeling hebben doorgemaakt. Havens verzandden en stormvloeden richtten veel schade aan. Een aantal plaatsen kwam door handel, scheepvaart en visserij tot grote bloei, waaronder Middelburg, Vlissingen en Zierikzee.

Erfgoed in Zeeland. Havensteden en vissersplaatsen biedt een rijk geïllustreerd cultuurhistorisch overzicht, met aandacht voor de veelzijdige geschiedenis van dit Zeeuwse erfgoed, maar met de focus op wat er vandaag de dag nog te bewonderen valt. Hierdoor vormt het boek een ideaal startpunt voor een eigen verkenning van deze havenplaatsen, want met kennis zie je meer!