Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Het Dämmer Wald. Een cultuurhistorische wandeling

 9,95

Günther, Ralf J.

Uitgave in samenwerking met: NABU-Naturschutzstation Niederrhein

Extra informatie

Afmetingen 13 × 21 cm
Afwerking

softcover met flappen

Pagina's

72

Verschenen

2014

Artikelnummer: 978-94-6148-043-9 Categorieën: , Tags: , Product ID: 1117

Beschrijving

Het ongeveer 1500 hectare grote Dämmer Wald staat tegenwoordig geheel onder natuurbescherming en wordt door geen enkele grote weg doorsneden. De hier al duizenden jaren bestaande winning en verwerking van klei is tot op de dag van vandaag van belang. Wat als handwerktraditie van de Pöttbäcker begon, leidde later tot de vestiging van steenbakkerijen en dakpanfabrieken in de directe omgeving.

Met overzicht van de geschiedenis van het Dämmer Wald

Deze erfgoedroute geeft als inleiding een prettig leesbaar overzicht van de geschiedenis van het Dämmer Wald en beveelt in het tweede deel een wandelroute aan, waarbij de schrijver Gustav Sack ons begeleidt. Vóór de Eerste Wereldoorlog schreef hij teksten over de omgeving, die enkele van de bijzonderste natuurbeschrijvingen van de Duitse literatuur uit de twintigste eeuw omvatten,. Samen met Gustav Sack bezoeken we bijvoorbeeld de Lichtenhagen, waar de natuur de voormalige kleiputten heeft terugveroverd. We leren het Jägerheidemoor kennen, maar ook de Klever Landwehr, die tot de meeste waardevolle aardwerken onder de monumenten in Nordrhein-Westfalen behoort.

Wandelgids over de boeiende cultuurgeschiedenis en de indrukwekkende natuur van het Dämmer Wald

Deze rijk geïllustreerde gids door de boeiende cultuurgeschiedenis en de indrukwekkende natuur van het Dämmer Wald ontstond in het kader van het Duits-Nederlandse project ‘Speuren naar bosgeschiedenis’.