Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Het Diersfordter Wald. Een cultuurhistorische wandeling

 9,95

Günther, Ralf J.

Uitgave in samenwerking met: NABU-Naturschutzstation Niederrhein

Extra informatie

Afmetingen 13 × 21 cm
Afwerking

softcover met flappen

Pagina's

72

Verschenen

2014

Artikelnummer: 978-94-6148-041-5 Categorieën: , Tags: , Product ID: 1115

Beschrijving

Ten noordwesten van de stad Wesel ligt het Diersfordter Wald. Eiken op zandige en zure bodems bepalen hier een zeldzaam type bos, waarvan het behoud wordt verzekerd door Europa natuurbeschermingsprogramma’s. In de vroege middeleeuwen trok de omgeving bijzondere bezoekers aan, in het nabijgelegen Bislich zou zelfs de olifant van Karel de Grote hebben gelopen. De eigenlijke ontwikkeling van het Diersfordter Wald werd vanaf de middeleeuwen sterk bepaald door de bezitters van het slot Diersfordt, die het gebied onder andere voor de jacht gebruikten.

Van schilderachtig slotcomplex met Museum Eiskeller, grafmonumenten, erebegraafplaats geallieerden naar het Diersfordter wildraster

Deze erfgoedroute vertelt in het eerste deel uitvoerig over de geschiedenis van het Diersfordter Wald en stelt aansluitend een wandelroute voor, die haar beginpunt heeft bij het schilderachtige slotcomplex met het Museum Eiskeller. De wandeling voert daarna onder andere naar de historische grafmonumenten van de heren von Wylich zu Diersfordt, herinnert bij de erebegraafplaats aan de geallieerde luchtlandingsoperaties van maart 1945 en bezoekt ten slotte het gebied in het Diersfordter wildraster. Hier leven wilde zwijnen, edelherten, moeflons en damherten.

Wandelgids door het Diersfordter Wald vol indrukwekkende ontmoetingen met cultuurgeschiedenis en natuur

Rijk geïllustreerd en onderhoudend geschreven biedt deze gids door het Diersfordter Wald indrukwekkende ontmoetingen met cultuurgeschiedenis en natuur. Het boekje is samengesteld in het kader van het Duits-Nederlandse project ‘Speuren naar het bosgeschiedenis’.