Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Het Utrechts Rosarium. Een cultuurhistorische wandeling

 9,95

Hartog, Rudo den

Uitgave in samenwerking met: Vereniging Stolberglaan

Extra informatie

Afmetingen 13 × 21 cm
Afwerking

softcover met flappen

Pagina's

72

Verschenen

2013

Artikelnummer: 978-94-6148-024-8 Categorieën: , Tags: , , Product ID: 1084

Beschrijving

Het Utrechts Rosarium is het oudste voor publiek toegankelijke rosarium in Nederland en een voorbeeld voor andere rozenparken in den lande. Het was een geschenk van de rozenkwekersvereniging `Nos Jungunt Rosae` aan de Utrechtse burgerij ter promotie van de rozenteelt. Het rozenpark kwam in de honderd jaar van zijn bestaan diverse moeilijkheden steeds te boven en is nog steeds in volle glorie te bewonderen.

Erfgoedroute langs rozen, kunstwerken en bijzondere panden rond het Rosarium

Deze erfgoedroute leidt u langs verschillende rozen, unieke kunstwerken en enkele bijzondere panden in de omgeving van het Rosarium. De route begint in het Rosarium, waar prachtige rozen met tot de verbeelding sprekende namen te vinden zijn, zoals Dame de Coeur, Anneke Doorenbos en Paul’s Scarlet Climber. Vervolgens komt u langs de droevige steen, een monument voor tien verzetsstrijders die hier aan het eind van de Tweede Wereldoorlog sneuvelden.
Verder gaat de route langs de Heilig Hartkerk en de twee monumentale villa’s Huize Oudwijk en de Villa Oudwijkerlaan 47. Andere bijzondere elementen waar de route uw aandacht op vestigt zijn de beelden in het Rosarium, de imposante beuk die bijna 160 jaar geleden werd geplant aan het begin van de Emmalaan en het bronzen beeld Luco, dat de beeldhouwer Charles Leplae van zijn zoon maakte.

Rijk geïllustreerde cultuurhistorische wandelroute

Deze rijk geïllustreerde cultuurhistorische wandelroute voert de lezer langs bijzonder Utrechts erfgoed waar anders misschien achteloos aan voorbij zou worden gegaan.