Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Kinderdijk. Werelderfgoed

 12,95

Stichting Matrijs

Dit boek geeft een beknopte geschiedenis van de ontwikkelingen in het waterbeheer in Kinderdijk. Met behulp van prachtige foto’s neemt het boek de lezer mee op een reis langs alles wat Kinderdijk te bieden heeft.

Extra informatie

Afmetingen 21 × 21 cm
Afwerking

softcover

Pagina's

48

Verschenen

2021

Beschrijving

Nederland is een waterland. Al eeuwen leven Nederlanders samen met het water of bedenken zij ingenieuze oplossingen om juist het water tegen te houden. In de Alblasserwaard, dicht bij de steden Rotterdam en Dordrecht, bevindt zich een schoolvoorbeeld van deze menselijke vindingrijkheid in de strijd tegen het water: het molencomplex Kinderdijk-Elshout. Dit wereldberoemde complex, bestaande uit negentien molens en een bijbehorend stelsel van sloten, sluizen en waterberging, heeft in 1997 een plek gekregen op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Kinderdijk. Werelderfgoed

Wie naar de molens van Kinderdijk kijkt, ziet niet alleen een prachtig, oer-Hollands cultuurlandschap, maar ook een afspiegeling van verschillende historische fasen van het waterbeheer in de Nederlandse polders. De oorspronkelijke middeleeuwse afwatering in de Alblasserwaard maakte plaats voor de inzet van poldermolens en deze later weer voor gemalen en sluizen. In het unieke landschap van Kinderdijk zijn al deze fasen in bedrijfsvaardige staat bewaard gebleven.

Beknopte geschiedenis van Kinderdijk met prachtige foto’s

Werelderfgoed Kinderdijk geeft een beknopte geschiedenis van de ontwikkelingen in het waterbeheer in Kinderdijk, van het allereerste waterbeheer in de Alblasserwaard, tot de computergestuurde gemalen van vandaag de dag. Met behulp van prachtige foto’s neemt het boek de lezer mee op een reis langs alles wat Kinderdijk te bieden heeft.

Inkijkexemplaar