Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Montferland. Een cultuurhistorische fietstocht

 9,95

Melina Reintjens

Uitgave in samenwerking met: Stichting Kasteel Huis Bergh

Tegen de grens van Duitsland, onder de oude stad Doetinchem, ligt de gemeente Montferland. Montferland is niet alleen uniek vanwege het bos- en heuvelrijke landschap, ook herbergt de gemeente het kasteel Huis Bergh.

Extra informatie

Afmetingen 13 × 21 cm
Afwerking

softcover met flappen

Pagina's

72

Verschenen

2017

Artikelnummer: 978-94-6148-059-0 Categorieën: , Tags: , Product ID: 1176

Beschrijving

Tegen de grens van Duitsland, onder de oude stad Doetinchem, ligt de gemeente Montferland. Montferland is niet alleen uniek vanwege het bos- en heuvelrijke landschap, ook herbergt de gemeente het kasteel Huis Bergh: een van de grootste middeleeuwse kastelen van Nederland. Het prachtige afwisselende landschap en de lange geschiedenis zijn dan ook zeer de moeite waard om te ontdekken.

Montferland. Een cultuurhistorische fietstocht vanaf kasteel Huis Bergh in ’s-Heerenberg

De erfgoedroute heeft als vertrekpunt het kasteel Huis Bergh in het historische stadje ’s-Heerenberg. De route leidt u langs vele plaatsen die doen herinneren aan de adellijke familie Van den Bergh waaronder verschillende landhuizen en verdedigingswerken uit de Tachtigjarige Oorlog. Niet alleen de middeleeuwse geschiedenis krijgt de aandacht in deze erfgoedroute, ook is er aandacht voor de invloed van de twee wereldoorlogen in dit grensgebied. Onder andere restanten van loopgraven vormen een tastbaar overblijfsel van de Eerste Wereldoorlog. Naast geschiedenis is er ook ruimte voor het prachtige landschap van Montferland: een flink deel van de route gaat door en langs het Bergherbos en zo bereikt deze route verschillende zowel natuurlijke als door mensen aangelegde hoogtes.

Maak kennis met de schoonheid van het landschap en indrukwekkende cultuurhistorische hoogtepunten

Deze rijk geïllustreerde cultuurhistorische fietstocht door Montferland laat u kennis maken met de schoonheid van het landschap en leidt langs indrukwekkende cultuurhistorische hoogtepunten.