Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Nagele. Een cultuurhistorische wandeling

 9,95

Zwikstra, Willemijn

Extra informatie

Afmetingen 13 × 21 cm
Afwerking

softcover met flappen

Pagina's

72

Verschenen

2015

Artikelnummer: 978-94-6148-054-5 Categorieën: , Tag: Product ID: 1145

Beschrijving

Nagele is een bijzonder dorp. Al tijdens de bouw had het veel belangstelling, zowel van architecten en andere kenners, als van verslaggevers van kranten en bezoekers van de Noordoostpolder. Het dorp viel op door de ruime aanleg, het vele groen en de huizen met platte daken.

Nagele, een opvallend dorp in de Noordoostpolder

De erfgoedroute neemt u mee door Nagele. Het dorp ligt in de Noordoostpolder, in 1942 drooggelegd voor de voedselproductie. Nagele is een van de dorpen in de polder dat speciaal voor landarbeiders is gebouwd. Nog steeds is het een opvallend dorp. Het is heel anders van opzet dan de andere dorpen in de polder. Een groep architecten van Het Nieuwe Bouwen maakte het plan voor Nagele. De architecten zochten een casus voor het internationale congres voor moderne architectuur. Ze vroegen om een programma van eisen voor een dorp in de Noordoostpolder en zij kregen de opdracht het dorp te ontwerpen. De architecten kregen zo de kans hun vernieuwende ideeën uit te werken en in een keer een compleet dorp vorm te geven.

Rijk geïllustreerde cultuurhistorische wandeling vormt tweeluik met wandeling Schokland

Deze rijk geïllustreerde cultuurhistorische wandeling leidt langs architectuur en door groen en geeft u prachtig beeld van het moderne dorp in de polder. De route vormt een tweeluik met Schokland. Een cultuurhistorische wandeling.