Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Oss. Een cultuurhistorische fietstocht

 9,95

Koeveringe, Y. van

Uitgave in samenwerking met: Gemeente Oss

Extra informatie

Afmetingen 13 × 21 cm
Afwerking

softcover met flappen

Pagina's

72

Verschenen

2011

Artikelnummer: 978-94-6148-002-6 Categorieën: , Tags: , Product ID: 1033

Beschrijving

Zeer lange en interessante geschiedenis van Oss

In het noordoosten van de provincie Noord-Brabant, op de grens van de dekzanden en het Maasdal, ligt Oss. Deze stad en haar omgeving kennen een zeer lange en interessante geschiedenis, die begint bij de eerste boeren in de steentijd en via de Romeinse tijd en middeleeuwen doorloopt tot het heden.
Oss. Een cultuurhistorische fietstocht neemt u mee langs deze lange geschiedenis. We beginnen in de stad Oss, die al in de middeleeuwen een centrum in deze streek was. Resten van een kasteel, vijftiende-eeuwse omwallingen en moderne industrie, de historie van Oss is goed te herkennen. Vervolgens neemt de fietstocht ons mee over de zandgronden, waar we de prehistorische mens tegenkomen. We fietsen langs een aantal prehistorische grafvelden en bekijken waar deze mensen woonden. We komen hierbij ook langs het grootste graf van Nederland uit deze tijd: Het vorstengraf van Oss. Verder gaan we langs een loopgraaf uit de Tweede Wereldoorlog, dijken die het water van de Maas moesten tegenhouden en langs een aantal oude dorpjes met prachtige kerken. En dan fietsen we ook nog door Herperduin, een van de mooiste natuurgebieden van Brabant.

Rijk geïllustreerde cultuurhistorische fietstocht door Oss en omgeving

Oss. Een cultuurhistorische fietstocht is rijk geïllustreerd, laat u kennis maken met een van de mooiste gebieden van Noord-Brabant en brengt u in contact met een millennialange historie.