Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Aalten-Bredevoort. Een cultuurhistorische fietstocht

 9,95

Hoekstra, Anna Rens en Dewi van Veldhuizen

Uitgave in samenwerking met: Gemeente Aalten

Extra informatie

Afmetingen 13 × 21 cm
Afwerking

softcover met flappen

Pagina's

72

Verschenen

2013

Beschrijving

In het oosten van de Gelderse Achterhoek, vlakbij de grens met Duitsland, liggen het eeuwenoude dorp Aalten en het vestingstadje Bredevoort. Hoogteverschillen in het landschap geven het gebied een bijzonder karakter. Hier zijn nog talloze sporen te ontdekken van vervlogen tijden.

Mooie fietstocht door idyllisch coulisselandschap met rijke historie

De erfgoedroute neemt u mee op een fietstocht door het idyllische coulisselandschap, dat niet voor niets is aangewezen als Nationaal Landschap. U maakt kennis met de agrarische geschiedenis van dit gebied, met boeren, gängeskes en scholtenhoeven, maar u fietst ook langs industriële monumenten, opvallende landschapselementen, sporen van de Tweede Wereldoorlog en verschillende religieuze bezienswaardigheden. U passeert ook de historische centra van Aalten en Bredevoort. Deze twee plaatsen kennen een bijzonder rijke historie, die teruggaat tot ver voor de jaartelling. Indrukwekkend is de strijd die is geleverd om de vestingstad Bredevoort. De strategisch geplaatste burcht bestaat weliswaar niet meer, maar de stad heeft haar historische karakter grotendeels behouden. Dat geldt ook voor het landschap: ondanks landbouwinnovaties zijn hier nog veel gebieden met een kleinschalig en afwisselend karakter, die uitnodigen tot het maken van een mooie fietstocht.

Fiets van Aalten naar Bredevoort door prachtig cultuurlandschap

Deze rijk geïllustreerde cultuurhistorische fietstocht van Aalten naar Bredevoort leidt u door een prachtig agrarisch cultuurlandschap en vertelt u tegelijkertijd de boeiende geschiedenis van dit gebied. De route vormt een tweeluik met Dinxperlo-Aalten. Een cultuurhistorische fietstocht.