Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Utrechts verleden in vogelvlucht

 19,95

Renger de Bruin, René de Kam, Kaj van Vliet

Uitgave in samenwerking met: Gilde Utrecht, Het Utrechts Archief

Om de stad met de Domtoren te kunnen begrijpen moeten we haar verleden kennen. In Utrechts verleden in vogelvlucht wordt de geschiedenis van Utrecht beschreven, die wel13.000 jaar teruggaat.

Extra informatie

Afmetingen 15 × 23 cm
Afwerking

hardcover

Pagina's

152

Verschenen

2017 – 2e druk 2018

Beschrijving

Utrecht is een van de oudste steden van Nederland, en dat is in veel straten, stegen, kerken en huizen terug te zien. Om het hedendaagse Utrecht te doorgronden, moeten we haar verleden kennen. Een verleden dat, zo is uit recent onderzoek gebleken, heel wat verder teruggaat dan werd gedacht. De Utrechtse geschiedenis begint dan ook niet meer bij de Romeinen, maar al in de steentijd, zo’n 13.000 jaar geleden.
Eeuwenlang lag Utrecht ingeklemd tussen de singels, maar in de afgelopen honderdvijftig jaar maakte de stad een explosieve groei door. Inmiddels telt Utrecht bijna 350.000 inwoners en wordt zij gerekend tot de meest succesvolle economische regio’s van Europa.

Beknopt overzicht van de lange geschiedenis van Utrecht

In Utrechts verleden in vogelvlucht wordt die lange geschiedenis van Utrecht aan de hand van het meest recente archeologische en historische onderzoek in beknopte vorm verhaald. Het geeft een handzaam en helder overzicht van wat die eeuwenoude stad aan de voet van de Domtoren allemaal heeft meegemaakt.

Inkijkexemplaar