Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Wolfheze. Een cultuurhistorische wandeling

 9,95

Sweijen, Stefan

Uitgave in samenwerking met: NABU-Naturschutzstation Niederrhein

Extra informatie

Afmetingen 13 × 21 cm
Afwerking

softcover met flappen

Pagina's

72

Verschenen

2014

Artikelnummer: 978-94-6148-028-6 Categorieën: , Tags: , Product ID: 1102

Beschrijving

Op de Zuid-Veluwezoom ligt het dorp Wolfheze omringd door een fraai heide- en boslandschap. Hier liggen duizenden jaren oude grafheuvels, een middeleeuwse wildwal en de fundamenten van een oud kerkje. De fraaie omgeving werkte eeuwenlang inspirerend op vele kunstenaars waaronder vele landschapsschilders. Ook nu nodigt deze omgeving uit tot een bezoek.

Heidevelden, bossen, beken- en sprengenlandschap en archeologische monumenten

De erfgoedroute begint in Wolfheze waar u in het hart van het dorp stilstaat bij het Airborne Monument. Dit monument herinnert aan de geallieerde parachutisten die hier in 1944 landden. Nadat u heeft gewandeld langs de Open Hof Kerk wordt u vervolgens verder geleid over heidevelden en bossen, door een prachtig beken- en sprengenlandschap en langs archeologische monumenten. Op de plek van het inmiddels verdwenen middeleeuwse dorp Oud-Wolfheze loopt u over een belangrijke middeleeuwse verkeersroute en wordt u gewezen op de vroegere kerk, de oude verdedigingswallen en imposante grafheuvels. Langs de Wolfhezerbeek treft u de monumentale Wodanseiken, deze grillig gevormde bomen zijn veelvuldig vastgelegd op doek door negentiende-eeuwse landschapsschilders. Iets verderop komt u de Duizendjarige Den tegen; hij in bezweek in 2006 onder zijn eigen gewicht.

Geïllustreerde wandeling Wolfheze over kronkelende wandelpaden en langs beken

Deze rijk geïllustreerde wandeling over kronkelende wandelpaden en langs kabbelende beken laat u kennis maken met het rijke verleden en prachtig natuurschoon van Wolfheze en omgeving.