Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Berg en Dal. Een cultuurhistorische wandeling

 9,95

Heijden, Paul van der

Uitgave in samenwerking met: gemeente Nijmegen, Via Natura

Extra informatie

Afmetingen 13 × 21 cm
Afwerking

softcover met flappen

Pagina's

72

Verschenen

2010, 3e druk 2015

Artikelnummer: 978-94-6148-001-9 Categorieën: , Tags: , , Product ID: 1015

Beschrijving

Het lieflijke dorp Berg en Dal ligt net ten oosten van Nijmegen en valt onder de gemeente Groesbeek en Ubbergen. De mooie omgeving van Berg en Dal, gedomineerd door de resten van een stuwwal uit de voorlaatste ijstijd, nodigt uit tot een wandeling.

Berg en Dal. Een cultuurhistorische wandeling voert u langs historische sporen in het landschap van Berg en Dal en omgeving, maar toont u ook de hedendaagse schoonheid. Zo liggen in het landschap de resten verscholen van een vijf kilometer lang Romeins aquaduct, bestaande uit verschillende dalen, dammen en geulen. Deze overblijfselen vormen samen het grootste Romeinse monument van Nederland. Daarnaast ontdekt u tijdens de wandeling ook prehistorische grafheuvels, sporen van 18e-eeuwse bosaanleg, middeleeuwse kerken, een atoombunker uit de Koude Oorlog en nog veel meer.

De wandeling voert door het prachtige bosgebied van het voormalige Nederrijkswald met on-Nederlandse hoogteverschillen en adembenemende vergezichten, maar ook door het fraaie dorp Beek, Heilig Landstichting en het oosten van Nijmegen.