Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Buitenplaatsen van Gelders Arcadië. Een cultuurhistorische fietstocht rond Arnhem en Oosterbeek

 9,95

Vredenberg, Jan

Extra informatie

Afmetingen 13 × 21 cm
Afwerking

softcover met flappen

Pagina's

72

Verschenen

2016

Artikelnummer: 978-94-6148-055-2 Categorieën: , Tags: , Product ID: 1157

Beschrijving

De Veluwezoom is rijk aan kastelen en buitenplaatsen. Op de vruchtbare gronden langs de rivieren Rijn en IJssel werden in de middeleeuwen de eerste kastelen gesticht. Vanaf de zeventiende eeuw ontstond een uitgestrekte landgoederenzone tussen Wageningen en Brummen.

Kastelen en buitenplaatsen rond Arnhem en Oosterbeek

De erfgoedroute neemt u mee op een tocht langs kastelen en buitenplaatsen door het zuidwestelijke deel van de Veluwezoom, van Arnhem tot in Doorwerth. Deze fietstocht begint bij Bezoekerscentrum Sonsbeek en voert via onder meer Zypendaal, Warnsborn en Mariëndaal naar Oosterbeek. Ook dit dorp telt een groot aantal landgoederen en buitenplaatsen, waarvan Hartenstein met het Airborne Museum wel het bekendst is. Op de meest westelijke punt van de route ligt het middeleeuwse kasteel Doorwerth. Het gebied van de fietstocht heeft een rijke geschiedenis die sporen in het landschap heeft nagelaten, van prehistorische grafheuvels tot de littekens van de Tweede Wereldoorlog. Veel historische tuinen en parken zijn toegankelijk en ook huis Zypendaal en kasteel Doorwerth kunnen worden bezocht. Recent zijn verschillende tuinen gerestaureerd, zoals de terrassentuin van Warnsborn, de Tuin de Lage Oorsprong en de moestuin van kasteel Doorwerth.

Cultuurhistorische fietstocht langs buitenplaatsen van Gelders Arcadië

Deze rijk geïllustreerde cultuurhistorische fietstocht laat u kennismaken met de kastelen en buitenplaatsen tussen Arnhem en Doorwerth en het landschap op de grens van de Veluwe en het rivierengebied.