Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Garderen-Bergsham. Een cultuurhistorische wandeling

 9,95

Lausberg, Richard (red.)

Uitgave in samenwerking met: Gemeente Barneveld

Extra informatie

Afmetingen 13 × 21 cm
Afwerking

softcover met flappen

Pagina's

72

Verschenen

2014

Artikelnummer: 978-94-6148-046-0 Categorieën: , Tags: , Product ID: 1120

Beschrijving

De omgeving van Bergsham, Boeschoten en de Wilde Kamp kenmerkt zich door een afwisselend landschap, met heidevelden, bossen en landgoederen. Tijdens een gevarieerde wandeling maakt u kennis met de rijke cultuurhistorie van het gebied.

Langs grafheuvels en landgoederen

De erfgoedroute begint aan de rand van het dorp Garderen en is gemarkeerd als ‘Het Pad van Zus’. Vanaf Garderen loopt u meteen de bossen in, waar u al snel twee grafheuvels tegenkomt. Daarna heeft u de mogelijkheid om een uitstapje te maken naar het Watersemeer, een prachtig en zeer kwetsbaar natuurgebied. Het pad slingert verder richting de landgoederen Groot en Klein Boeschoten. Op het terrein van deze landgoederen staan bijgebouwen, oude schaapskooien en liggen er enkele grafheuvels. Vanaf Boeschoten loopt u verder door een deel van het bos waar het volgens de overleveringen spookt. Via meerdere grafheuvels en een urnenveld vervolgt u de route richting de Bergsham. Op deze 53,5 meter hoge heuvel ligt een aantal grafheuvels. Via het Gat van Zus loopt u richting de Wilde Kamp waar grafheuvels en bijzondere oude eikenclusters liggen.

Een zeer gevarieerde wandelroute langs vele hoogtepunten

Deze rijk geïllustreerde cultuurhistorische wandeling door de omgeving en Boeschoten en Bergsham biedt u een gevarieerde route langs grafheuvels, heidevelden, bossen en historische hoogtepunten.