Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Herinneringen aan de evacuatie van Arnhem

 14,95

Jan Vredenberg en Janny Vredenberg-Alink †

Tijdens de Tweede Wereldoorlog, gedurende de Slag om Arnhem in september 1944, moest de stad Arnhem op bevel van de Duitse bezetters evacueren. Een van de geëvacueerden was de toen vierjarige Janny Vredenberg-Alink.

Extra informatie

Afmetingen 14 × 21 cm
Afwerking

hardcover

Pagina's

68

Verschenen

2021

Artikelnummer: 978-90-5345-514-2 Categorieën: , , Tag: Product ID: 1234

Beschrijving

Tijdens de Tweede Wereldoorlog, gedurende de Slag om Arnhem in september 1944, moest de stad Arnhem op bevel van de Duitse bezetters evacueren. De inwoners moesten hun huis en stad verlaten en onderdak zoeken in de regio, terwijl ze alleen de meest noodzakelijke spullen mochten meenemen. Een van de geëvacueerden was de toen vierjarige Janny Vredenberg-Alink.

Evacuatie van Arnhem, herinneringen en context

Later heeft zij, op aanmoediging van haar familie, haar herinneringen aan de evacuatie op schrift gezet. Na haar overlijden heeft haar zoon Jan Vredenberg deze herinneringen aangevuld met informatie die hij gehoord heeft van zijn grootvader. Die was in die tijd werkzaam als waarnemend hoofdinspecteur van de Rijksverkeersinspectie in Arnhem. Het resultaat is te lezen in dit boek, waarin de herinneringen van een jong meisje aan de oorlog en de evacuatie van Arnhem worden afgewisseld met historische context.

Aanvulling op geschiedschrijving evacuatie van Arnhem

Herinneringen aan de evacuatie van Arnhem is een mooi vormgegeven, rijk geïllustreerd en persoonlijk boek, dat een unieke aanvulling op de geschiedschrijving van de evacuatie van Arnhem biedt.

Het boek is genaaid gebonden in linnen band.

Inkijkexemplaar