Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Landgoederen Beekhuizen en Heuven. Een cultuurhistorische wandeling

 9,95

Linde, Joska van der

Uitgave in samenwerking met: NABU-Naturschutzstation Niederrhein

Extra informatie

Afmetingen 13 × 21 cm
Afwerking

softcover met flappen

Pagina's

72

Verschenen

2014

Artikelnummer: 978-94-6148-030-9 Categorieën: , Tags: , Product ID: 1104

Beschrijving

Bij Rheden, in het zuidoosten van de Veluwe, liggen de prachtige landgoederen Beekhuizen en Heuven. Het mooie heuvelachtige landschap, dat grotendeels bestaat uit fraaie bossen, heide en zandverstuivingen, nodigt uit tot een wandeling.

Deze erfgoedroute begint op het landgoed Heuven bij de karakteristieke boerderij de Heurne, waar het Bezoekerscentrum Veluwezoom van Natuurmonumenten is gehuisvest. Nabij de boerderij bevinden zich het negentiende-eeuwse koetshuis en het bijzondere houten Noorse huis. Het landschap van het relatief jonge landgoed Heuven heeft met glooiende heuvels en veel bouwland een ander karakter dan het bosrijke landgoed Beekhuizen.
Een graag bezochte plek op landgoed Beekhuizen is de grote vijver, deze is onderdeel van de achttiende-eeuwse parkaanleg en sindsdien is de vijver trekpleister van het landgoed. Midden op landgoed ligt het Herikhuizerveld waar een observatiepost de mogelijkheid biedt om vanaf een steiger het wild te observeren. Ook de oude grillig gevormde eiken Philémon en Baucis, die hun namen ontlenen aan verhaal uit de Griekse mythologie spreken tot de verbeelding. De beekhuizerbeek en het bijzondere bronnenbosje bieden leefgebied voor planten en dieren die u elders niet snel tegenkomt.

Geïllustreerde cultuurhistorische wandeling over landgoederen Beekhuizen en Heuven

Deze rijk geïllustreerde cultuurhistorische wandeling over de landgoederen Beekhuizen en Heuven laat u kennismaken met het rijke verleden en het prachtige natuurschoon van dit deel van de Zuidoost-Veluwe.