Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Operatie open hart. Twintig jaar bouwen aan het Stationsgebied Utrecht

 24,95

Ed van Eeden

Uitgave in samenwerking met: Gemeente Utrecht

Deze uitgave onthult de lange historie van het beslissingentraject en het bouwproces van het Utrechtse Stationsgebied en verrijkt deze historie met verhalen van bewoners, architecten, beleggers, politici en ambtenaren.

Extra informatie

Afmetingen 17 × 24 cm
Afwerking

softcover

Pagina's

352

Verschenen

2018

Beschrijving

In 2002 vond het eerste Utrechtse raadplegend referendum plaats over de toekomst van het Utrechtse Stationsgebied. Nog nooit was de Utrechtse bevolking zo direct betrokken geweest bij een onderwerp als toen. De gemeenteraad nam de uitslag over en daarna begon een taai proces van plannen maken en contracten sluiten. Ondertussen bleef de tijd niet stil staan. Wie nu in Utrecht komt, kijkt zijn ogen uit naar de totale make-over van het stadshart.

Verhalen van bewoners, architecten, beleggers, politici, ambtenaren en junks

Operatie open hart. Twintig jaar bouwen aan het Stationsgebied Utrecht blikt terug op die tijd en onthult het dynamische beslistraject dat achter de veranderingen schuilging. Aan het woord komen bewoners, architecten, beleggers, politici, ambtenaren en zelfs een oud-bewoner van de vroegere junkentunnel onder Hoog Catharijne. Allemaal doen ze openhartig hun verhaal en lichten vanuit hun perspectief toe hoe het met het Stationsgebied is vergaan.

Palet van verhalen en meningen over het Stationsgebied Utrecht

Vele belangrijke onderwerpen die ook vandaag de dag nog actueel zijn, komen aan de orde, zoals de Moreelsebrug, het Smakkelaarsveld en niet te vergeten het verkeer en de Uithoflijn. Zo ontstaat een veelkleurig palet van verhalen en meningen die gestalte geven aan het Stationsgebied zoals we dat nu kennen. Misschien kunnen we ervan leren.