Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Apeldoorn. Een cultuurhistorische fietstocht

 9,95

Jong, John de

Uitgave in samenwerking met: Gemeente Apeldoorn

Extra informatie

Afmetingen 13 × 21 cm
Afwerking

softcover met flappen

Pagina's

72

Verschenen

2014

Artikelnummer: 978-94-6148-052-1 Categorieën: , , , Tags: , Product ID: 1128

Beschrijving

Apeldoorn vormt het hart van de Veluwe. In het landschap zijn talrijke sporen te zien van een lange en interessante geschiedenis, die sterk bepaald is door de ligging op de overgang van de stuwwal naar de IJsselvallei.

Fietstocht door het Veluwse cultuurlandschap rond en in Apeldoorn

De erfgoedroute neemt u mee op een tocht door het Veluwse cultuurlandschap. De route begint in de stad Apeldoorn, tot het midden van de negentiende eeuw een dorp van bescheiden omvang. Een koninklijk spoorlijntje, monumentale architectuur en typische ‘Apeldoornse huisjes’ getuigen van de enorme bloei die de stad nadien heeft doorgemaakt. Fietsend over de bosrijke stuwwal ziet u het idyllische dorpje Hoog Soeren, prehistorische grafheuvels en restanten van middeleeuwse ijzerwinning. De route vervolgt door de bossen van Kroondomein Het Loo en het eeuwenoude akkerlandschap van het dorpje Wiesel. De oude Wenumse watermolen wordt nog steeds aangedreven door het stromende water van sprengenbeken, die uniek zijn voor de Veluwe. U fietst langs de Grift en het Apeldoorns Kanaal. Na het imposante Paleis Het Loo slingert de route door fraaie villawijken en langs historische stadsparken, naar het levendige centrum van Apeldoorn.

Maak kennis met het prachtige landschap van de Veluwe en de geschiedenis van Apeldoorn en omgeving

Deze rijk geïllustreerde cultuurhistorische fietstocht laat u kennismaken met het prachtige cultuurlandschap van de Veluwe en met de geschiedenis van de stad Apeldoorn en omliggende dorpen.