Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Wapenveld. Een cultuurhistorische fietstocht

 9,95

Groeneboer, Saskia

Uitgave in samenwerking met: Stichting Recreatie Wapenveld

Extra informatie

Afmetingen 13 × 21 cm
Afwerking

softcover met flappen

Pagina's

72

Verschenen

2014

Artikelnummer: 978-94-6148-049-1 Categorieën: , Tags: , Product ID: 1123

Beschrijving

Wapenveld is gelegen op de oostflank van de Veluwe en heeft van oudsher veel te maken gehad met water. Het water afkomstig van de Veluwe moest worden afgevoerd, terwijl de IJssel door middel van dijken bedwongen moest worden. Het waterschap heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het landschap rond Wapenveld. Het dorp Wapenveld ontwikkelde zich in de late middeleeuwen en kreeg met name door de oprichting van de Berghuizer Papierfabriek in 1839 te maken met een flinke groei.

Maak kennis met de rijke historie van Wapenveld en fiets door bossen, heidevelden polders en langs de IJssel

De erfgoedroute laat u kennis maken met de rijke historie van Wapenveld en voert u door bossen en heidevelden, door het polderlandschap en langs de IJssel. Bezoekerscentrum Vrieze’s Erfgoed met molen de Vlijt, de Berghuizer Papierfabriek, het Apeldoorns Kanaal en het gemaal Pouwel Bakhuis zijn enkele punten die worden uitgelicht. Ook leidt de fietstocht door het Kloosterbos waar in 1407 het Fraterhuis Hulsbergen werd gesticht. Dit klooster vormde samen met Deventer en Zwolle een belangrijk centrum voor de religieuze beweging de Moderne Devotie. Deze diversiteit in ruimte en landschap maakt een bezoek aan Wapenveld meer dan de moeite waard.

Een waterrijk landschap met een veelzijdige geschiedenis

Deze rijk geïllustreerde cultuurhistorische fietstocht door Wapenveld, Heerde en omgeving laat u kennismaken met een waterrijk landschap met een veelzijdige geschiedenis.