Uitgeverij Matrijs
Lange Nieuwstraat 12
3512 PH Utrecht
E
T 030 234 31 48
Geen verzendkosten boven euro 20

Boek: Schokland. Een cultuurhistorische wandelingCultuurhistorische wandelroute10 km

€ 9.95   (verzendkosten: € 2.49)
ISBN: 978-94-6148-019-4
druk: december 2012
21 x 13 cm - 72 blz.
genaaid gebrocheerd met omslagflappen

Schokland. Een cultuurhistorische wandeling

Lavies, Daan

Cultuurhistorische Routes in Nederland
Uitgave in samenwerking met: Museum Schokland

Lang was Schokland omgeven door de Zuiderzee, nu ligt het voormalig eiland te midden van de Noordoostpolder. Al in de prehistorie hebben hier mensen gewoond totdat het oprukkende water en veen hen verdreef. In de middeleeuwen werd dit veengebied ontgonnen en ging men opnieuw de strijd aan met het water.

De erfgoedroute volgt grotendeels de voormalige kustlijn van Schokland en voert u daarmee het gehele eiland rond. Onderweg maakt u kennis met de uitzonderlijke geschiedenis van Schokland. Al wandelend komt u langs archeologische vindplaatsen die tot de rijkste van ons land worden gerekend. Naast natuurlijke verhogingen komt u ook verschillende kunstmatige heuvels tegen in het landschap. Op deze terpen staan nog bouwwerken die herinneren aan de rol die Schokland speelde voor de scheepvaart en gebouwen van een religieuze aard. Op de Zuidpunt zijn alleen de fundamenten van de middeleeuwse kerk nog zichtbaar, terwijl de kerk op de Middelbuurt bewaard is gebleven. Schokland biedt een unieke combinatie van cultuurhistorie èn natuur. In de waterrijke natuurgebieden en het Schokkerbos voelen vele planten en dieren zich thuis.

Deze rijk geïllustreerde cultuurhistorische wandeltocht rond Schokland laat zien hoe hier eeuwenlang tegen het water is gestreden en hoe men met het water leefde. Te midden van een prachtige omgeving kunt u kennismaken met de bijzondere geschiedenis van dit ‘eiland op het droge’.

Anderen bekeken ook deze fietsroutes, wandelroutes en boeken:

Vaassen. Een cultuurhistorische wandelingVaassen. Een cultuurhistorische wandeling
(18 km)

Simons, V.

€ 9.95


Het Utrechts Rosarium. Een cultuurhistorische wandelingHet Utrechts Rosarium. Een cultuurhistorische wandeling

Hartog, Rudo den

€ 9.95


Schokland en omgeving. Leven met waterSchokland en omgeving. Leven met water
(reeks nr. 02)

Hezel, G. van en A. Pol

€ 34.95