Dinxperlo-Aalten. Een cultuurhistorische fietstochtCultuurhistorische fietsroute38 km
€ 9.95   (verzendkosten: € 2.99)
ISBN: 978-94-6148-023-1
druk: mei 2013
13 x 21 cm - 72 blz.
genaaid gebrocheerd met omslagflappen

Dinxperlo-Aalten. Een cultuurhistorische fietstocht

Smit, Mauro

Uitgave in samenwerking met: Gemeente Aalten

De Achterhoek staat bekend om het glooiende en uitgestrekte essenlandschap waarin akkers, buurtschappen en dorpen elkaar afwisselen. Eeuwenlang vormt het landschap tussen Dinxperlo en Aalten al het grensgebied tussen Nederland en Duitsland: oude grenspalen en spannende smokkelanekdotes vertellen het verhaal van het leven op de grens.

De erfgoedroute neemt u mee langs de uiteenlopende cultuurhistorische en natuurlijke erfgoedlocaties in de steek. De route leidt u langs oude boerderijen, kerken en fabrieken. Vanaf 1855 was Aalten de enige plek in Nederland waar grootschalige hoornindustrie werd bedreven. In Dinxperlo bloeide de tapijtindustrie, met als belangrijkste spil de fabriek van Maurits Prins. Tijdens de fietstocht steekt u meerdere malen de grens over tussen Nederland en Duitsland. De speciale Groene Grenzen vormen een groot contrast met de strenge grenscontroles van weleer. Geen heffingen of controles, het oversteken van de grens is eenvoudiger dan ooit: het oversteken van de straat in Dinxperlo is voldoende. Alleen een ander lettertype op de straatnaamborden verraadt dat hier een grens ligt.

Deze rijk geïllustreerde cultuurhistorische fietstocht van Dinxperlo naar Aalten vertelt u het boeiende verhaal van het leven aan de grens en toont tegelijkertijd de schoonheid van het oude esdorpenlandschap in de Achterhoek. De route vormt een tweeluik met Aalten-Bredevoort. Een cultuurhistorische fietstocht.

Anderen bekeken ook deze fietsroutes, wandelroutes en boeken:

Aalten-Bredevoort. Een cultuurhistorische fietstocht

Aalten-Bredevoort. Een cultuurhistorische fietstocht
(38 km)

Hoekstra, Anna Rens en Dewi van Veldhuizen

€ 9.95


Dussen. Een cultuurhistorische fietstocht

Dussen. Een cultuurhistorische fietstocht
(38 km)

Hendriks, Johan

€ 9.95