Uitgeverij Matrijs
Lange Nieuwstraat 12
3512 PH Utrecht
E
T 030 234 31 48
Geen verzendkosten boven euro 20

Boek: Het Utrechts Rosarium. Een cultuurhistorische wandelingCultuurhistorische wandelroute

€ 9.95   (verzendkosten: € 2.49)
ISBN: 978-94-6148-024-8
druk: juni 2013
13 x 21 cm - 72 blz.
genaaid gebrocheerd met omslagflappen

Het Utrechts Rosarium. Een cultuurhistorische wandeling

Hartog, Rudo den

Cultuurhistorische Routes in Nederland
Uitgave in samenwerking met: Vereniging Stolberglaan

Het Utrechts Rosarium is het oudste voor publiek toegankelijke rosarium in Nederland en een voorbeeld voor andere rozenparken in den lande. Het was een geschenk van de rozenkwekersvereniging `Nos Jungunt Rosae` aan de Utrechtse burgerij ter promotie van de rozenteelt. Het rozenpark kwam in de honderd jaar van zijn bestaan diverse moeilijkheden steeds te boven en is nog steeds in volle glorie te bewonderen.

Deze erfgoedroute leidt u langs verschillende rozen, unieke kunstwerken en enkele bijzondere panden in de omgeving van het Rosarium. De route begint in het Rosarium, waar prachtige rozen met tot de verbeelding sprekende namen te vinden zijn, zoals Dame de Coeur, Anneke Doorenbos en Paul’s Scarlet Climber. Vervolgens komt u langs de droevige steen, een monument voor tien verzetsstrijders die hier aan het eind van de Tweede Wereldoorlog sneuvelden.

Verder gaat de route langs de Heilig Hartkerk en de twee monumentale villa’s Huize Oudwijk en de Villa Oudwijkerlaan 47. Andere bijzondere elementen waar de route uw aandacht op vestigt zijn de beelden in het Rosarium, de imposante beuk die bijna 160 jaar geleden werd geplant aan het begin van de Emmalaan en het bronzen beeld Luco, dat de beeldhouwer Charles Leplae van zijn zoon maakte.

Deze rijk geïllustreerde cultuurhistorische wandelroute voert de lezer langs bijzonder Utrechts erfgoed waar anders misschien achteloos aan voorbij zou worden gegaan.

Anderen bekeken ook deze fietsroutes, wandelroutes en boeken:

Parken in Utrecht. De geschiedenis van de Utrechtse stadsparkenParken in Utrecht. De geschiedenis van de Utrechtse stadsparken
(reeks nr. 11)

Zijlstra, B.

Uitverkocht


Rietveld in Utrecht. Een cultuurhistorische fietstochtRietveld in Utrecht. Een cultuurhistorische fietstocht
(20 km)

Zwikstra, Willemijn

€ 9.95


‘Een paradijs vol weelde’. Geschiedenis van de stad Utrecht‘Een paradijs vol weelde’. Geschiedenis van de stad Utrecht

Bruin, R.E. de e.a. (red.)

€ 49.95