Rietveld in Utrecht. Een cultuurhistorische fietstochtCultuurhistorische fietsroute20 km
€ 9.95   (verzendkosten: € 2.99)
ISBN: 978-94-6148-026-2
druk: december 2013
13 x 21 cm - 72 blz.
genaaid gebrocheerd met omslagflappen

Rietveld in Utrecht. Een cultuurhistorische fietstocht

Zwikstra, Willemijn

Uitgave in samenwerking met: Centraal Museum, Centraal Museum, Centraal Museum

De beroemde ontwerper en architect Gerrit Rietveld werd in Utrecht geboren en woonde en werkte zijn hele leven in de stad. Als Utrechter kreeg hij regelmatig opdrachten van andere Utrechters. De stad is daarom rijk aan het erfgoed van Rietveld en is bij uitstek geschikt om kennis te maken met zijn werk.

De erfgoedroute brengt u op vele plaatsen in de stad die verbonden zijn aan Rietveld. Zo voert de route langs Rietvelds geboortehuis, enkele huizen waarin hij woonde en zijn graf. U maakt kennis met het werk van Rietvelds leermeesters. Ook komt u langs de plekken waar zijn meubelwerkplaats en architectenbureau waren gevestigd. Natuurlijk vindt u op de route een grote hoeveelheid Rietveldontwerpen. In het Centraal Museum kunt u Rietvelds meubelen, schetsen, ontwerptekeningen en maquettes bekijken. U fietst langs enkele bijzondere winkelpuien in de binnenstad, een wijk met woningbouw uit de jaren vijftig, twee villa’s en natuurlijk langs het beroemde Rietveld Schröderhuis en de woningen aan de Erasmuslaan en de Robert Schumannstraat.

Deze rijk geïllustreerde cultuurhistorische fietstocht toont u de variëteit van het Rietvelderfgoed in Utrecht. De route laat u uitgebreid kennis maken met de leefwereld van Rietveld en met zijn Utrechtse oeuvre.

Anderen bekeken ook deze fietsroutes, wandelroutes en boeken:

Rietveld in Utrecht. A heritage cycle tour

Rietveld in Utrecht. A heritage cycle tour
(20 km)

Zwikstra, Willemijn

€ 9.95


Het Rietveld Schröderhuis

Het Rietveld Schröderhuis

Zijl, I. van en B. Mulder

€ 24.95