Landgoederen Beekhuizen en Heuven. Een cultuurhistorische wandelingCultuurhistorische wandelroute9 km
€ 9.95   (verzendkosten: € 2.99)
ISBN: 978-94-6148-030-9
druk: januari 2014
13 x 21 cm - 72 blz.
genaaid gebrocheerd met omslagflappen

Landgoederen Beekhuizen en Heuven. Een cultuurhistorische wandeling

Linde, Joska van der

Uitgave in samenwerking met: NABU-Naturschutzstation Niederrhein

Bij Rheden, in het zuidoosten van de Veluwe, liggen de prachtige landgoederen Beekhuizen en Heuven. Het mooie heuvelachtige landschap, dat grotendeels bestaat uit fraaie bossen, heide en zandverstuivingen, nodigt uit tot een wandeling.

Deze erfgoedroute begint op het landgoed Heuven bij de karakteristieke boerderij de Heurne, waar het Bezoekerscentrum Veluwezoom van Natuurmonumenten is gehuisvest. Nabij de boerderij bevinden zich het negentiende-eeuwse koetshuis en het bijzondere houten Noorse huis. Het landschap van het relatief jonge landgoed Heuven heeft met glooiende heuvels en veel bouwland een ander karakter dan het bosrijke landgoed Beekhuizen.

Een graag bezochte plek op landgoed Beekhuizen is de grote vijver, deze is onderdeel van de achttiende-eeuwse parkaanleg en sindsdien is de vijver trekpleister van het landgoed. Midden op landgoed ligt het Herikhuizerveld waar een observatiepost de mogelijkheid biedt om vanaf een steiger het wild te observeren. Ook de oude grillig gevormde eiken Philémon en Baucis, die hun namen ontlenen aan verhaal uit de Griekse mythologie spreken tot de verbeelding. De beekhuizerbeek en het bijzondere bronnenbosje bieden leefgebied voor planten en dieren die u elders niet snel tegenkomt.

Deze rijk geïllustreerde cultuurhistorische wandeling over de landgoederen Beekhuizen en Heuven laat u kennismaken met het rijke verleden en het prachtige natuurschoon van dit deel van de Zuidoost-Veluwe.

Anderen bekeken ook deze fietsroutes, wandelroutes en boeken:

Wolfheze. Een cultuurhistorische wandeling

Wolfheze. Een cultuurhistorische wandeling
(11 km)

Sweijen, Stefan

€ 9.95


Bergherbos. Een cultuurhistorische wandeling

Bergherbos. Een cultuurhistorische wandeling
(13,5 km)

Groot, Casper de

€ 9.95