Garderen-Bergsham. Een cultuurhistorische wandelingCultuurhistorische wandelroute12 km
€ 9.95   (verzendkosten: € 2.99)
ISBN: 978-94-6148-046-0
druk: april 2014
13 x 21 cm - 72 blz.
genaaid gebrocheerd met omslagflappen

Garderen-Bergsham. Een cultuurhistorische wandeling

Lausberg, Richard (red.)

Uitgave in samenwerking met: Gemeente Barneveld

De omgeving van Bergsham, Boeschoten en de Wilde Kamp kenmerkt zich door een afwisselend landschap, met heidevelden, bossen en landgoederen. Tijdens een gevarieerde wandeling maakt u kennis met de rijke cultuurhistorie van het gebied.

De erfgoedroute begint aan de rand van het dorp Garderen en is gemarkeerd als ‘Het Pad van Zus’. Vanaf Garderen loopt u meteen de bossen in, waar u al snel twee grafheuvels tegenkomt. Daarna heeft u de mogelijkheid om een uitstapje te maken naar het Watersemeer, een prachtig en zeer kwetsbaar natuurgebied. Het pad slingert verder richting de landgoederen Groot en Klein Boeschoten. Op het terrein van deze landgoederen staan bijgebouwen, oude schaapskooien en liggen er enkele grafheuvels. Vanaf Boeschoten loopt u verder door een deel van het bos waar het volgens de overleveringen spookt. Via meerdere grafheuvels en een urnenveld vervolgt u de route richting de Bergsham. Op deze 53,5 meter hoge heuvel ligt een aantal grafheuvels. Via het Gat van Zus loopt u richting de Wilde Kamp waar grafheuvels en bijzondere oude eikenclusters liggen.

Deze rijk geïllustreerde cultuurhistorische wandeling door de omgeving en Boeschoten en Bergsham biedt u een gevarieerde route langs grafheuvels, heidevelden, bossen en historische hoogepunten.

Anderen bekeken ook deze fietsroutes, wandelroutes en boeken:

Landgoed Schovenhorst. Een cultuurhistorische wandeling

Landgoed Schovenhorst. Een cultuurhistorische wandeling
(8 km)

Klein, Jop de en Maarten Wispelwey

€ 9.95