Paleis Soestdijk. Een cultuurhistorische wandelingCultuurhistorische wandelroute2 km
€ 9.95   (verzendkosten: € 2.99)
ISBN: 978-94-6148-051-4
druk: september 2014, 2e druk 2015
13 x 21 cm - 72 blz.
genaaid gebrocheerd met omslagflappen

Paleis Soestdijk. Een cultuurhistorische wandeling

Dijk, Janneke van

Uitgave in samenwerking met: Rijksvastgoedbedrijf, Rijksvastgoedbedrijf

Paleis Soestdijk staat bekend als statig wit paleis in het groen. Het is een van de meest karakteristieke paleizen van Nederland. Haar faam dankt Soestdijk vooral aan haar laatste bewoners, Juliana en Bernhard met hun gezin. Zij waren de eerste permanente bewoners van het paleis, maar er gaat een veel langere bewoningsgeschiedenis aan vooraf. Het landgoed heeft bijna vierhonderd jaar koninklijke bewoning gekend.

De erfgoedroute geeft een beeld van een landgoed dat door de verschillende bewoners elk op hun eigen manier is verbouwd, ingericht en beleefd. U wandelt door het park en het paleis zelf. Via de statige voortuin voert de route door de paleiskamers met hun historische interieur en door de modernere vertrekken van Juliana en Bernhard. Via het souterrain vervolgt de route zich om de grote vijver heen door het park achter het paleis.

Soestdijk en het omringende paleispark zijn sinds 2007 geopend voor het publiek. Middels deze rijk geïllustreerde cultuurhistorische wandeltocht krijgt u een inkijkje in het leven van de Oranjes.

Anderen bekeken ook deze fietsroutes, wandelroutes en boeken: