Hof te Dieren. Een cultuurhistorische wandelingCultuurhistorische wandelroute14 km
€ 9.95   (verzendkosten: € 2.99)
ISBN: 978-94-6148-056-9
druk: maart 2016
13 x 21 cm - 72 blz.
genaaid gebrocheerd met omslagflappen

Hof te Dieren. Een cultuurhistorische wandeling

Jong, John de

Uitgave in samenwerking met: Stichting Twickel, Ambt Delden

Hof te Dieren ligt in het overgangsgebied tussen de Veluwe en het IJsseldal, aan de zuidkant van het dorp Dieren. Het landgoed was in de zeventiende en achttiende eeuw één van de voornaamste bezittingen van de koninklijke familie. Uit heel Europa kwamen vorsten en hoogwaardigheidsbekleders naar het zomerverblijf. Het Hof te Dieren vormde het decor van overvloedige diners, feesten en jachtpartijen.

De erfgoedroute neemt u mee naar het voormalige jachtgebied van het Huis van Oranje-Nassau, een plantage in de vorm van een sterrenbos. De Koningsweg, de Carolinaberg en de Prins Willemberg verwijzen naar het koninklijke verleden. Elementen als beukenhagen, grenspalen en een wildwal nabij de Carolinahoeve vertellen het verhaal van een negentiende-eeuws ontginningsproject. De route voert vervolgens via statige lanen naar de voormalige huisplaats. U loopt langs het negentiende-eeuwse landschapspark dat de kern van het landgoed vormt. Het park is in Engelse landschapsstijl aangelegd door landschapsarchitecten Zocher en Petzold. Vervolgens wordt u via oude dijken en de uiterwaarden in het IJsselgebied weer terug naar Dieren geleid.

Deze rijk geïllustreerde cultuurhistorische wandeling over het landgoed Hof te Dieren laat u kennismaken met het prachtige gevarieerde landschap tussen stuwwalgebied en de IJssel en leert u wat over de rijke geschiedenis van het gebied.

Anderen bekeken ook deze fietsroutes, wandelroutes en boeken:

Kernhem. Een cultuurhistorische fietstocht

Kernhem. Een cultuurhistorische fietstocht
(22 km)

Kijlstra, Jan

€ 9.95


Doesburg. Een cultuurhistorische wandeling

Doesburg. Een cultuurhistorische wandeling
(9 km)

Vredenberg, Jan

€ 9.95